Vechters en doorzetters: respect!

Geschreven door 7 december, 2015november 19th, 2020Blog

Loslaten van onnodige balast kan soms wat frustraties en irritaties geven. En jezelf vervolgens daar schuldig over voelen want… er zijn anderen die er anders voor staan. Natuurlijk heb jij recht op jouw gevoelens, die mogen er zeker zijn! Om het vervolgens ook weer te kunnen relativeren. Zelf ben ik momenteel bezig met thema’s als dankbaarheid. En ik besef hiermee de rijkdom die ik om me heen heb. Een gezond gezin en familie om me heen. Een dak boven mijn hoofd, te eten en te drinken. En de ruimte en vrijheid om veel dingen te kunnen doen.

Rond het einde van het jaar hoor of lees je vaak verhalen van mensen die het minder goed hebben, of hebben gehad. Zo las ik ook drie verhalen in de Libelle die me raakten. Ook  in mijn omgeving zijn er personen waarvan dierbaren zijn overleden, een ziekte een grote rol speelt of heeft gespeeld. Een handicap of dementie en een heleboel andere mindere situaties. Voor alle betrokkenen is het niet allemaal vanzelfsprekend. Het zijn stuk voor stuk vechters en doorzetters. Om verder te komen en verder te gaan. Om een ander te ontzorgen, zelf verder te komen, te helpen, liefde te geven, er te zijn of om ergens voor te vechten. Deze mensen verdienen diep respect! En daar wil ik middels deze blog bij stil staan. Er zijn veel mensen die aan deze personen een voorbeeld kunnen nemen.

Natuurlijk hoeft het niet altijd een aangrijpende gebeurtenis te zijn waar je voor moet doorzetten en vechten. Je kunt zelf je eigen issues hebben waarvoor je veel doorzettingsvermogen nodig hebt. En waar je soms ook hard voor moet vechten om verder te komen of dingen los te laten. Geef jezelf daarvoor ook de credits, en behandel jezelf met respect en liefde. Want ook jij verdiend dit!

Een gezond en onbevangen leven is niet vanzelfsprekend. Dus pluk zoveel mogelijk de dag. Wees dankbaar voor wat je wel hebt. En dat zit vaak in de kleine dingen.

Ik wens je veel geluk en goede gezondheid toe!

Namasté