Van proces naar actie!

Geschreven door 25 juli, 2015november 19th, 2020Blog

Een lange tijd geen blog. Van de ene kant wel jammer. Want ik heb (denk ik) nog zoveel te vertellen en te delen. Het goede nieuws: daar is nog alle tijd voor. Wat ik doe met mijn blog is (voor mij) goed. Alleen hiermee bleef ik processen. Van het ene proces naar het andere… Op zich niets mis mee. Maar inmiddels doe ik dit al jaren en was het vanzelfsprekend. Was…

Het is tijd voor actie! Dat wil zeggen nog meer loslaten, aanpakken en gaan doen. Uitstellen is er dus niet meer bij. Van Inge van Dijk heb ik hier al veel over geleerd. Metamorfosemassage heeft mij hierbij veel ondersteuning gegeven. Actie en loslaten… Makkelijker gezegd dan gedaan. Als je weet hoe het moet gaat het vanzelf. En kun je er op vertrouwen op het proces. En daar had ik wat hulp bij nodig…

Als je dingen aanpakt en gaat doen start ook het proces van loslaten wat niet meer bij je past. Dit laatste kan (in mijn geval) best wel even duren. Dit kan voor iedereen verschillend zijn. Maar hou vol en vertrouw er op dat het je gaat lukken!

Het begint bij het begin: actie! Ik kreeg de terechte opmerking dat ik “de hele film” al had gezien maar het begin had gemist. Waardoor ik het grote geheel niet helemaal begreep. Dus heel veel processen heb ondergaan, veel informatie heb verzameld maar de basis mis. Hoe werkt het nou echt zullen we maar zeggen. Inge van Dijk is de eerste die me echt een spiegel heeft voorgehouden. Maar ook leert hoe ik iets kan veranderen en aan kan pakken. En dat werkt voor mij. Terug naar de basis dus. (Of het begin van de film;) ) Thema’s als opvoeden, je innerlijke kind, bescherming en nog veel meer zijn de revue al gepasseerd. Mooie lessen zijn daaruit voortgekomen. Metamorfosemassage heeft dit proces alleen nog maar versneld en versterkt. Er zullen vast nog meer lessen volgen. Maar dat is alleen maar goed. Dat is het leven leven. Je blijft leren, tenminste dat is juist de bedoeling.

Hopelijk kun jij overgaan tot actie, en kun je jezelf losmaken van de dingen die je niets meer brengen. Zoek activiteiten waar je mee los kunt laten. En maak voor jezelf duidelijk wat je niet meer wilt. En ga ervoor! Lees over het onderwerp (begin bij een) waar jij iets aan wilt veranderen, of waar jij wat over wil leren. En kijk hoe anderen dit doen.

Wat heb jij nodig om tot actie over te gaan?

  • een gesprek?
  • een coach?
  • een forum bezoeken?
  • een (metamorfose) massage?
  • een challenge?
  • het lezen van boeken?
  • yoga?
  • sporten en bewegen?
  • volgen van een of meerdere blogs?

Er zijn mogelijkheden genoeg. Wellicht wat te veel. Volg je intuïtie dan voel je wat bij jou past. Maak het in ieder geval klein. Te veel dingen ineens willen maakt te kans op niet afmaken en doorzetten groter. Blijf lief voor jezelf als het eens op een andere manier gaat. Heel belangrijk. Zet al je zintuigen open en voel wat goed is voor jou. En laat je door niets tegenhouden. Het oude is vast vetrouwd, maar het nieuwe is vele malen leuker! Oh en denk niet dat het bij mij allemaal zo loopt. Nee hoor. Ook ik worstel er nog regelmatig mee. Maar door het bloggen wordt ik me er weer van bewust dat het ok is. En dat we niet perfect zijn.

Laatst kwam ik deze spreuk tegen en daar denk ik nog regelmatig aan…

“Life is like a rollercoaster. It has it ups and downs. But it is your choice to sream or enjoy the ride.”

Note: Over actie gesproken. Deze blog heb ik op 25 juli al geschreven. Is blijven liggen en heb hem vandaag, exact 2 maanden later pas echt geplaatst. Maar mooi om te lezen dat er al stappen zijn gemaakt. En er zeker vooruitgang is.