Van play naar pauze, en van pauze weer naar play.

Geschreven door 28 februari, 2018november 19th, 2020Blog

Het is zo’n beetje “the story of my life”, tot zover. Ergens enthousiast over zijn, er intens van genieten en vervolgens bedolven worden onder een douche van prikkels, emoties en ervaringen. Met als gevolg overprikkeling en weinig energie. Ik schreef er al vaker over.

De afgelopen maanden heb ik dit weer mogen ervaren. In mijn laatste blog schreef ik er al uitgebreid over. Eind januari pakte ik vol goede moed de draad weer op. Ik voelde me energieker, werd gesteund door de langere dagen en het mooiere weer en ik plande weer wat massages in. En gaf deze ook met veel plezier. Mijn kamer is zo goed als af, het is echt een fijne plek. Natuurlijk nog genoeg te leren maar zeker op de goede weg. De lat ligt weer wat lager, en de complimenten mogen er zijn. En toch heb ik gekozen om uiteindelijk bewust de pauzeknop in te drukken en de massages even op hold te zetten.

Het indrukken van de pauzeknop was soms wel lastig. Het voedde in eerste instantie mijn onzekerheden. Faal ik nu weer? Maak ik weer iets niet af? Wat zullen anderen denken van deze keuze? Heb ik de juiste keuze gemaakt? Ga ik weer verder, en zo ja wanneer? Anderen (ook van de cursus) zie ik wel voorruit gaan en zich duidelijk neer zetten. En dat vond ik lastig en confronterend. Nu heb ik een goed gevoel bij het indrukken van de pauzeknop. Het is echt nodig om dit bewust te doen. Wel blijf ik mezelf voorhouden om het op tijd weer op te pakken. Op het juiste moment, zonder dit te lang uit te stellen op basis van onzekerheid, angst en twijfel.

Als ik zo terug kijk had ik de vervolgcursus beter wat later in kunnen plannen. Dan was het wat geleidelijker gegaan. Nu kwam er in redelijk korte tijd zoveel op me af. Allemaal positieven en liefdevolle prikkels die me open stelde en me uiteindelijk helemaal vervulde en overweldigde. Met overprikkeling en een laag energieniveau tot gevolg.

Toch heb ik weer veel van dit traject geleerd. Het was een van de redenen om een keer naar mijn energie(stroom) te laten kijken. Ik kreeg een keer op energetisch niveau een bevestiging van mijn gevoel en vermoedens. Super gevoelig, verschillende blokkades die er al heel lang zaten die mijn energiestroom blokkeren, bijna non-stop denkend en levend vanuit mijn hoofd. Ik pik alles op en sta helemaal “open” waardoor ik zomaar energie weg blijf geven. Allemaal items die energie vreten, stress veroorzaken en mijn levensenergie beperken. Door de dingen die ik doe en kan doen, kan ik gelukkig de schade beperken. Maar dat ik het anders wil is wel duidelijk! En hopelijk brengt ook dit me weer verder.

Ik wil mezelf sterker voelen, energieker zijn, mijn passie met plezier uitvoeren en met een glimlach door de dagen heen zwieren. Vol overgave, ontspanning en met aandacht. Dit blijf ik mezelf voorhouden. Dit is wat ik wil. Een goede basis om mijn leven op mijn manier te leven. Bescherming en doorstroming zijn hierbij belangrijk. Daar ligt nu mijn focus. En zie dit als een leermoment in plaats van een proces. Niet om iets af te ronden, maar om van te leren.

Het voelt fijn om weer te schrijven. Het is een mooie manier om dingen te verwoorden en er bij stil te staan. Het maakt mijn hoofd leeg en geeft me een fijn gevoel. En zeker nu ik in alle stilte aan de keukentafel in het zonnetje zit te schrijven. Ik hou er van!

De zonneschijn van de afgelopen weken doen me goed. Het geeft me ook weer wat nieuwe energie, het kleurt mijn dag een tovert al snel een glimlach op mijn gezicht. Met vertrouwen ga ik richting de lente. Het seizoen om geplante zaadjes tot bloei te laten komen.