Van overleven naar leven.

Geschreven door 11 maart, 2016november 19th, 2020Blog

Vaak vallen tijdens een wandeling dingen op zijn plek. Het is een manier om vanuit een ander perspectief inzicht te krijgen, of dingen op een andere manier te bekijken. Vandaag heb ik weer een heerlijke wandeling gemaakt. Buiten in de natuur met een heerlijk lentezonnetje. Even op adem komen, genieten van de stilte en heerlijk frisse lucht happen. Mijn hoofd voelt momenteel als een grote wat, en ik heb last van hoofdpijn. Dit laatste heb ik zelden. Maar ik geef me er aan toe en laat het er zijn. Ik drink zoveel mogelijk, pak genoeg rust en heel veel zonlicht.

De wandeling gaf me weer wat lucht, en motiveerde mij om meteen bij thuiskomst te schrijven. Lekker in de tuin in de zon, mijn favoriete plek voor me-time. Het was nogal modderig op mijn route, wat een mooie metafoor was. Zonder frustratie en gemopper kwam ik, al ploeterend door de modder, op een rustige en ontspannen manier bij het verharde gedeelte aan. Onder de modder maar tevreden. En daar zag en voelde ik het verschil. In diegene die ik dacht te zijn, en diegene die ik (nu) ben.

Mijn route is niet veranderd maar de manier waarop ik hem beleef en bewandel wel degelijk. Een prachtig mooi, bijzonder en intens inzicht! Waar ik heel dankbaar voor ben! Dat is een hele verandering die veel teweeg heeft gebracht en nog steeds brengt. Ik voel dat er nu een emotioneel stuk zit dat losgelaten wil worden. Het krijgt van mij de ruimte en de tijd om op het juiste moment uit te vliegen. Het mag er zijn. Het klinkt wellicht wat negatief, zo ervaar ik het niet. Mijn brein en lijf maken ruimte en plaats voor andere dingen die me beter passen.

Jarenlang heb ik in de overlevingsmodus geleefd of regelmatig in gezeten. De verschuiving die nu plaats vind is van overleven naar leven. En ja soms voelt dat raar, overweldigd het mij, moet ik er nog aan wennen, ga ik buiten mijn comfortzone, ervaar ik gewone dingen op een geheel andere manier en wil ik nog regelmatig terug naar het veilige oude en vertrouwde. Maar ik wil het voor de volle 100%, terug is geen optie meer. Het leven heeft zoveel moois te bieden! En door het op een andere manier te benaderen en te beleven ziet het er een stuk aantrekkelijker uit!

Natuurlijk wil ik dit al veel langer. Alleen had ik nog niet de tools in handen om het te gaan doen. Het laatste half jaar begin ik bij het begin van de film zoals ik al eerder schreef. En door de juiste stappen te nemen, vraag en krijg ik hulp. Ik kan wel zeggen wat de key words zijn die me veel hebben gebracht en nog gaan brengen:

  • liefde
  • dankbaarheid
  • vertrouwen
  • acceptatie
  • helen van oude wonden
  • innerlijke kracht vergroten

Ik ga verder! En natuurlijk besef ik dat de route niet altijd recht en zonder hobbels verloopt. Maar ik accepteer dat het zo is. En vertrouw op het proces, en het leven zoals het bij mij loopt. “I’ll take it as it is” zullen we maar zeggen. En door te vertrouwen, accepteren, en het er laten zijn, is het gemakkelijker om de hobbels te nemen. En er van te leren, en dankbaar te zijn voor de lessen die mij worden aangereikt.

Voor de verandering die ik zie en voel, ben ik heel dankbaar. En dat ik hierdoor steeds meer met beide benen op de grond kan blijven staan, en mezelf met liefde kan omarmen. Ik hoop dat het jou motiveert om verder te gaan en jezelf te omarmen. Ook al zit het soms niet mee. Zijn wie je bent is de basis van alles.

Bedankt dat je de moeite hebt genomen om deze blog te lezen.

Liefs,

Cindy van de Laarschot-van de Valk