Trots op mijn nieuwe website!

Geschreven door 2 februari, 2016november 19th, 2020Blog

Sinds eind 2013 blog ik op Cinergie.nu. En dit doe ik nog steeds met veel plezier. Schrijven is iets wat ik graag doe, en wat ik ook echt veel meer wil gaan doen.

Mijn oude site heb ik twee jaar gehad. Al redelijk snel wilde ik een andere uitstraling, en een versie die ook een mobiele weergave had. Blijkbaar had het voor mij even de tijd nodig om gewoon nog imperfect te zijn. De verandering kwam vast wel op zijn tijd. Het uiteindelijke voordeel hiervan zag ik pas later in. Op deze manier was het voor mij een soort veilige testomgeving. Ik kon mijn verhaal en proces kwijt, en kon zien wat de reacties hierop waren. Dit heeft me goed gedaan, en me vertrouwen gegeven om verder te gaan. De lat lag niet zo hoog, en ik was veel bezig met mijn eigen processen. Met resultaat!

Afgelopen november heb ik de stap genomen om een nieuwe site te (laten) maken. Een hele stap waar van alles bij kwam kijken. Ik bekeek veel sites en bepaalde wat bij mij zou passen. En na een gesprek werd een eerste opzet gemaakt. Een goed begin, maar nog niet helemaal naar mijn zin. Ik had mijn oude kleurstelling nog gebruikt die voor mijn gevoel niet meer bij mij paste.

Ik kwam er niet uit en uiteindelijk accepteerde ik dat. Ik gaf mezelf de tijd om het te laten bezinken. En ben er in het nieuwe jaar weer mee aan de slag gegaan. Ik maakte een visuele opzet, wat voor mij nog niet genoeg was. En ik durfde te vragen. Ik liet mijn opzet aan een paar mensen zien om tips te ontvangen. Ook aan Bianca vd Linde die mijn logo destijds heeft ontworpen. En met een kleurstaal die mij aansprak, heeft ze wat kleursuggesties erbij gezocht. Zodat het een mooie geheel zou worden. Het einde was in zicht.

Al met al een uitdaging: het durven vragen, overbrengen wat je wensen zijn en wat anders zou moeten, investeren en je verdiepen in een materie op een voor mij onbekend terrein. Maar ook stap voor stap gaan, niet te perfect willen zijn, plannen en overzicht creëren. En dat is gelukt!

Vorige week heb ik besloten dat de site zover klaar is om aan de buitenwereld te laten zien.  En besloot dit vandaag, 2-2, uiteindelijk te doen. En met trots. Er zijn alweer nieuwe ideeën. En social media heeft ook nog wat aandacht nodig. Dit kan later, voor nu is het goed.

De enige uitdaging die ik wel snel wil aangaan is een recente foto van mezelf plaatsen. En hier komen imperfectie en kwetsbaarheid weer om de hoek kijken. Waar laat ik een foto maken, door wie en wat mag het kosten? En vaak voel ik me niet zeker genoeg om een foto van mezelf te laten maken. Ook dit komt vast snel tot een resultaat waar ik blij mee ben. Wellicht heb jij nog een suggestie?

De site staat online. En dit ga ik vieren. Een mooi vertrekpunt om veel vaker te bloggen. Ik heb nog zoveel onderwerpen waar ik over wil schrijven. Een goed uitgangspunt en begin van het nieuwe jaar!

Hopelijk ga je mijn site (vaker) bekijken en wellicht mijn blogs lezen. Ik hoor graag wat je er van vindt. Ook als je suggesties en tips voor me hebt.

Als laatste wil ik Wilma van dwise, Bianca van der Linde van Montuthu Design Studio en Kiria Martinez bedankten voor hun medewerking.

Liefs,

Cindy van de Laarschot- van de Valk