Samen op pad: nieuwe energie en inzichten!

Geschreven door 17 oktober, 2016november 19th, 2020Blog

Als eerste wil ik zeggen dat ik ontzettend dankbaar ben voor de reacties op mijn vorige blog! Wat een lieve reacties heb ik mogen ontvangen. Het was tot nu toe een van mijn meest openhartige en kwetsbare blogs. Een nog persoonlijker kijkje in mijn leven en mijn gezin. En zoals altijd recht uit mijn ♥! Dankjewel!

Ik heb na mijn laatste blog meer lucht en ruimte gekregen. Vorig weekend ben ik samen met mijn lief een lang weekend naar Wenen geweest. Iets waar ik echt naar uit heb gekeken. Even weer lekker samen met mijn man en grote liefde. Gewoon als man en vrouw, los van het gezin.

En wat hebben we samen genoten! Van het reizen krijg ik altijd energie, en helemaal als ik vlieg. Ik hou van de bredere blik, het internationale, een andere cultuur en omgeving. Het effect van een andere omgeving en alleen met mijn man op pad zijn was meteen merkbaar. Er was een hele andere energie. Ik kwam dichter bij mezelf, had meer humor, ontspanning en een open blik. Ik voelde weer wie ik ben. Het is natuurlijk gemakkelijker als er geen verplichtingen zijn, en je maar met een persoon rekening hoeft te houden. Maar op deze manier worden je ogen weer (anders) geopend. En ben ik in ieder geval rustiger, meer ontspannen, blijer met mezelf en bloei ik weer helemaal op. Dat gevoel was voor mij onbetaalbaar, en mooi om dit weer te kunnen voelen. Daar was en ben ik heel dankbaar voor!

We hebben veel tijd samen door kunnen brengen. Kilometers hebben we door de stad gewandeld. Een mooie manier om deze stad te leren kennen. En wat is deze stad mooi, gastvrij, sociaal, vreedzaam en bijzonder. Prachtige gebouwen., alles eenvoudig te bereiken en overal heerlijk eten. (Binnenkort zal ik je meer vertellen over Wenen.) Op deze manier hadden we ook veel tijd om (bij) te praten en dingen eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Wat heel verhelderend is. Je kijk op een bepaald onderwerp wordt heel anders. Heel positief!

Met name mijn en onze rol thuis heeft een nieuwe positieve energie gekregen. We zijn uit gaan zoomen, en het dus vanuit een ander perspectief gaan bekijken. Want wij waren en zijn veel leuker zonder gemopper en gezeur. En daarvoor werken we meer samen, blijven we rustig en beginnen we telkens weer opnieuw. En vragen we medewerking aan de kinderen, zij willen immers ook minder gemopper. Ook de lat leggen we veel lager. Tijd om het “verleden”achter ons te laten en verder te gaan. En het bevalt iedereen goed op deze manier! Met dit gevoel en deze intentie gaan we zeker verder! Hiervoor hebben we bewust gekozen.

In alle opzichten was deze break voor iedereen even goed. Het vertrouwen is weer gegroeid, de richting is weer bijgesteld en ik voel me meer voldaan. Op de terugweg ben ik begonnen aan het boek Ho’oponopono van Ulrich E. Dupreé. Dat ik lang geleden als tip kreeg van Janneke van Olphen van gevoelig opvoeden. Wat slaat dit boek mooi aan. Weer een stap om nog meer (bewuster) los te laten. Het is een methode om jezelf en anderen te kunnen vergeven. Op energiek niveau heeft dit veel impact. Iedereen is immers met elkaar verbonden. Er staan eenvoudige oefeningen in met de daarbij behorende achtergrondinformatie. Heel eenvoudig en helder geschreven. Echt een aanrader!

Eenmaal thuis werden we met open armen ontvangen door onze boys. Die waren blij dat we weer thuis waren. Het voelde ook weer fijn om thuis te zijn. Home sweet home ♥

Nu komt mijn Portugal avontuur steeds dichterbij. Over een maand ga ik alweer. Ik begin het best spannend te vinden, maar ik heb er ook onwijs veel zin in! Het gevoel van het vorige weekend nog verder uitbouwen, eigen maken en ankeren. Tijd om volledig te (mogen) zijn wie ik ben! En onvoorwaardelijk van mezelf blijven houden, en te kunnen vergeven!

Bedankt voor het lezen van mijn blog.

Liefs,

Cindy