Ruimte in en voor jezelf.

Geschreven door 9 juni, 2016november 19th, 2020Blog

Om te doen wat je echt leuk vindt, en waar je naar verlangt, heb je verschillende elementen nodig. Onder andere ruimte, vertrouwen, soms geld, bewust keuzes maken, tijd en positieve energie. Ontbreekt er hier iets aan, dan kan het wat lastiger zijn om te doen wat je echt zou willen.

In mijn vorige blog deelde ik een mooie tekst over passie. En dat ik bij mezelf een blokkade voel op het moment dat het vervullen hiervan in beeld komt. Er klopte blijkbaar nog iets niet. En dat kreeg de afgelopen weken een bijzondere wending…

Allereerst werd een evenement afgelast waar ik zelf veel tijd en energie in heb gestoken. Waar ik veel van leerde, nieuwe mensen ontmoette en ook veel plezier aan beleefde. De keuze om het af te lassen maakten we zelf vanwege de te verwachte weersvoorspellingen. Er was acceptatie, en een nieuwe datum werd gepland. En toch had ik er een paar dagen erna veel last van. Je zit in een flow, die ineens ophoudt en stopt. En juist in deze periode begon er iets te kriebelen…

Al heel lang wil ik eens zelf op vakantie, zonder mijn gezin. Er was altijd een reden om niet te gaan. Het laatste half jaar bleef een specifieke reis in mijn hoofd zitten: yoga in Portugal in combinatie met surfen en koken. En ineens was ik het zat. Ik liet het niet meer van een ander afhangen en heb besloten om alleen te gaan. Na een hartverwarmend telefonisch contact wist ik het zeker: ik ga! Dus nu ben ik tickets aan het boeken en ga ik de rest ook regelen. En heb ik iets om naar uit te kijken. Bewuste me-time eind november. Ruimte die ik eigenlijk eenvoudig vrij kon maken voor mezelf. Ik ben trots! En heb er veel zin in!

Daarnaast kwam er, zeer onverwacht, ineens veel ruimte vrij in mezelf. Deze ontstond door een bijzondere wenteling in een periode uit het verleden. Er had een verandering in de energie plaats gevonden die duidelijk voelbaar was. Een last, die er onbewust nog had gezeten, viel van me af.

Dat is nu enkele dagen geleden, En ik besef dat de verandering wellicht nog wat tijd nodig heeft om te landen. Mijn vertrouwen is in ieder geval gegroeid. Bij mijn laatste yogales ervaarde ik bij een oefening letterlijk de ruimte. Het overviel me een beetje en werd er emotioneel van. Ik liet mijn tranen de vrije loop.

Ik besefte dat er deze keer weer een stap was gemaakt, en er meer ruimte is voor mezelf. Waardoor ik dichter bij mezelf kan komen en blijven. En onbevangen en ontspannen de dingen doen en ervaren die het leven mij te bieden heeft. Maar ook dat het zo belangrijk is om te vertrouwen dat alles op zijn tijd komt zonder er bewust mee bezig te zijn. Je hebt niet altijd alles in de hand. (#trusttheproces)En als je dit kunt laten gaan en durft te vertrouwen, dan vallen dingen vanzelf op zijn plek.

Lief dat je mijn artikel wilde lezen.

Cindy van de Laarschot-van de Valk