Overgave en innerlijke kracht.

Geschreven door 17 mei, 2016november 19th, 2020Blog

Mijn intentie om regelmatig een blog te schrijven heeft nog niet de frequentie die ik graag zou willen. Ik raak nog regelmatig in een proces of fase waardoor de rest weer even op een laag pitje komt te staan. En dan is er nog regelmatig de aarzeling. Voor wie doe ik het? Draag ik iets bij met mijn blog? Wordt hij gelezen? Stel ik me te kwetsbaar op? Tijd voor een blog!

“I will take it as it is.” schreef ik in mijn vorige blog. En ja dat gaat me goed af. Die overgave is zo ontspannen en onbevangen als die er is. Ik leer nog, het heeft blijkbaar nog wat tijd nodig om het helemaal te integreren. Maar er komen vanzelf mooie dingen op je pad als je stopt met zoeken. Zo heb ik nieuwe interessante mensen ontmoet waar ik wat van heb opgestoken.

Overgave is ook accepteren. Situaties zijn zoals ze komen, en zich aandienen. En jij bepaalt zelf wat je ermee doet. Een mooi voorbeeld is onze laatste vakantie. Lekker in het voorjaar naar midden Italië. Leuke plek, appartement, lekker eten en een prachtige omgeving. Goed idee!… Na 1500 kilometer kwamen we met regen aan. En uiteindelijk was het in zijn geheel niet al te best weer. Met als resultaat (te) veel binnen gezeten en niet alles kunnen doen wat we graag wilden. Een perfect plaatje om de vakantie neer te halen. Dat zou ik voorheen ook heel gemakkelijk gedaan kunnen hebben… Deze keer niet! Even kort balen, en daarna snel accepteren en in mijn innerlijke kracht gaan staan. Er waren genoeg redenen om dankbaar voor te zijn: lekker eten, lekker bijtanken, een paar dagen zon, prachtige uitzichten, de mogelijkheid om te kunnen reizen, veel ruimte om yoga te beoefenen. Kortom trots op de vooruitgang!

En diep van binnen voel ik met al mijn vezels de groei. Mentaal en fysiek. En zoals levenskracht het zo mooi deelde: “de enige persoon die je kan veranderen ben jezelf.” Niks aan toe te voegen. Alleen soms ligt er een duveltje op de loer. En ga ik weer wat dieper. Voel ik frustratie, vechtlust, teleurstellingen, vermoeidheid en onmacht. Achteraf gezien heeft het vaak te maken met de stand van de maan, hormonen en weer een stukje loslaten. Ook hier is het rustig accepteren (van jezelf), en goed naar jezelf luisteren de enige optie.

Ik schreef al eens eerder over mijn spiegel van angst. Een spiegel waar ik niet graag in kijk. Dat iets je weerhoudt om verder te gaan, terwijl je weet dat het beter voor je is. De spiegel heeft plaats gemaakt voor het net van angst. Die ik met vertrouwen ga doorbreken. En ik werkelijk ga doen wat ik diep van binnen graag zou willen. Een lieve vriendin deelde afgelopen week een mooie tekst met mij, die me weer wakker schudde. Het is tijd om me er voor open te stellen, en er voor te gaan. Ik heb er de kracht nu voor, nu ik steeds dichter bij mezelf sta.

Weerhoudt jou iets om de dingen te doen waar je diep van binnen naar verlangd? Ga er voor, en doorbreek het net van angst! Er zal wellicht nog wat meer tijd voor nodig zijn, maar het gaat ons lukken!

Ik deel de mooie tekst met je, ik vind hem prachtig:

PASSIE

Het leven zit vol met escapes. Constant worden we in verleiding gebracht om niet te doen wat we graag willen. Om niet te creëren waar we diep van binnen juist zo naar verlangen. We laten ons verleiden tot andere plannen, andere ideeën, andere waarheden. Overal staan we bloot aan invloeden die ons uit onze kracht halen.

Hoe blijf je sterk in onze haastige wereld? Hoe houd je je inspiratie en zelfvertrouwen vast?

In een tijd die vraagt om snelle acties, is het belangrijk dat je positieve energie verankert. Op het juiste moment je zaadjes planten leidt tot prachtige creaties. “Ik zie wel wat er van komt.” leidt tot niks. Ben je vandaag ergens enthousiast over, dan moet je ervoor zorgen dat je dat volgende week nog steeds bent, anders verlies je aan kracht. Dan raak je je spirit kwijt. Talloze afleidingen kunnen je in verwarring brengen, waardoor je het pure enthousiasme dat je had, kwijtraakt. Voor je het weet stap je weer in hetzelfde patroon en ben je terug bij af. (auteur onbekend)

Duidelijke taal dus. Een mooie reminder om opnieuw te focussen en te vertrouwen op je innerlijke kracht. En te luisteren naar je ♥ want dat klopt!

Fijn dat je mijn blog wilde lezen.

Cindy van de Laarschot- van de Valk