Make it a December to remember!

Geschreven door 7 december, 2014november 19th, 2020Blog

Deze quote kwam ik laatst tegen op pinterest. En hij sprak me wel aan. Het gaf me een glimlach. December kan soms een beladen maand zijn. De feestdagen, het einde van het jaar, en de dagen die steeds korter worden. Ikzelf kijk in deze maand vaak (onbewust) terug op het jaar: Wat heb ik bereikt? Hoe is het afgelopen jaar gegaan? En meestal zie ik het dan niet op de juiste manier…

Dus dit jaar wil ik het eigenlijk anders gaan doen. En ook al is de eerste week van de maand al voorbij, er is nog tijd genoeg voor het 31 december is.

Door mee te werken aan de Meer-Energie-Challenge van Jeanine Hofs, heb ik dingen geleerd die mij deze maand iets extra’s kunnen geven. Ook ben ik andere dingen tegen gekomen die mij daarbij kunnen helpen. Mijn tips om van deze maand “a December to remember” te maken:

  • Heb je (letterlijk) nog iets om op te ruimen? Doe het dan nu.
  • De balans opmaken gaat niet altijd op een eerlijke manier. Tel eens je zegeningen, of dingen die je hebt bereikt waar jij trots op bent. Ook op kleine dingen. Schrijf ze op en je zult waarschijnlijk verbaasd zijn hoeveel het is.
  • Is er iets (wat je) nog niet is gelukt? 2014 heeft nog verschillende weken. Probeer het nog eens. Wellicht lukt het je alsnog.
  • Neem afscheid van dingen die energie kosten. Dit kan zijn van negatief denken tot jaloezie, en van relaties tot oude spullen. Hoppatee weg ermee!
  • Voeg nog wat feel good toe. Ga naar een leuke film, bezoek een concert, kleed je huis gezellig aan of doe iets creatiefs. Ikzelf vind het leuk om een fotochallenge te doen van deze maand. Er zijn er genoeg te vinden, bijvoorbeeld op pinterest, met een onderwerp per dag. Ik ben er eerlijk gezegd nog niet aan begonnen. Maar ik zie wel dat ik bewuster om mee heen kijk. Dus een kleine inhaalrace om uiteindelijk op 31 december met een mooi overzicht te eindigen. Met als bonus een leuke herinnering.

Natuurlijk kun je er niet onderuit om je vast een beetje voor te bereiden op het nieuwe jaar. Wat wil je (nog) veranderen? En vergeet vooral niet om (kleine) doelen te stellen. Zo bereik je ze gemakkelijker.

En leg de lat (ook deze maand) vooral niet te hoog. Dat maakt het moeilijker om je doel (en) te bereiken. En het gaat je waarschijnlijk alleen maar energie kosten. En dat is niet de bedoeling! Dus luister goed naar je gevoel, en kijk wat bij jou past. Overigens kan ik hier wel opbiechten dat ik een kampioen ben in de lat hoog leggen. Ik heb mijn doel dus al gevonden…

Het laatste hoofdstuk van dit jaar is begonnen. De laatste pagina’s van het “jaar 2014” worden geschreven. En jij bent de schrijver van jouw verhaal. Dus geef er een mooie wending aan. Zodat het boek een mooi einde krijgt.

Ik wens je hele fijne, bijzondere en mooie dagen toe.