Los van thuis en je gezin, echt iets voor jezelf…

Geschreven door 11 november, 2016november 19th, 2020Blog

Vandaag is het 11-11, een mooie datum vind ik zelf. Het is nu tegen het einde van de middag. In het huis is het nu nog even stil, en is het een mooi moment om weer wat te schrijven. Even nog wat op papier zetten voordat ik vertrek…

Vandaag is het dus nog 2 nachtjes slapen voordat ik voor 9 dagen met het vliegtuig vertrek naar Portugal. Vorige week vond ik het allemaal super spannend, en deze week vooral leuk spannend. Tot het einde van de week. Ik merkte dat ik erg “vol” zat maar bleef er rustig onder. Ging op tijd naar bed en liet het maar gebeuren. Op woensdagmorgen had ik nog een hele leuke en leerzame make-up workshop met een vriendin, die mij een echte boost gaf. Ik mag mezelf goed verzorgen en shinen”. En niet te streng zijn voor mezelf. Ik ben wie ik ben. Om eenvoudig te beginnen heb ik hele handige en basic tips gekregen. Daar kan ik mee aan de slag.

Vanmorgen stond ik energiek op. En had besloten om een yogales te volgen. Een goede start van de dag. Het was een pittig lesje (en vanwege enkele afmeldingen haast een privé les). Ik merkte meteen dat ik hyper was, dus in mijn hoofd en niet in mijn lichaam. Het was goed te merken wat je mindset voor invloed heeft op je lijf! Hard werken dus. En accepteren dat het zo is. En na een meditatie op het einde, was mijn “monkey mind”weer tot rust gekomen, en was ik heerlijk ontspannen. Alweer dankbaar voor een super fijne les. (Ik heb nog nooit gehad dat het niet zo was.)

Thuis aangekomen was ik gesloopt en had ik het ijskoud. Ik ben op de bank gaan liggen, en viel meteen in slaap. Ik besefte dat het erg lang geleden was dat ik op de bank ben gaan liggen en zelfs in slaap was gevallen. Wow! Wat een vooruitgang!

Na een lekkere lunch knapte ik wat meer op. Allebei de kinderen waren mooi aan het spelen, dus ik had alle rust en ruimte om me verder voor te bereiden op mijn reis. Wat was dat heerlijk! En uiteindelijk is vrijwel alles geregeld en klaar gelegd. Wat veel rust geeft. Je wilt immers alles goed achter laten voor jezelf, en voor het thuisfront. En je wilt niets vergeten.

Tussen de bedrijven door merk ik dat het me best veel doet. Bewust en onbewust. Mijn heupen en rug houden blijkbaar onbewust spanning vast. Dit merkte ik wel bij de yoga. Het besef is er, dat het voor mij veel meer is dan een reisje. Het is de eerste keer dat ik echt bewust koos om alleen iets voor mezelf te doen waar ik al lang van droomde. En waardoor ik echte even los ben van thuis en mijn gezin. Echt me-time! En gewoon eens lekker te ontspannen, te surfen en yoga te beoefenen. Zonder de “beslommeringen” van de dag en zonder verantwoordelijkheden. Ook dat is spannend. Wat ga ik ervaren? Geeft het me nieuwe inzichten? Krijg ik antwoord op mijn vraag “Wat heb ik nodig om beter in balans te komen? Trek ik de jas van negativiteit, weinig vertrouwen en onvoldoende zelfliefde eindelijk eens uit? Geen idee. Is ook niet belangrijk. Ik pak dag voor dag, elke dag telt. En laat alle verwachtingen los en ga het zien en beleven! En gun mezelf deze unieke tijd voor mezelf, want het is een cadeautje! Mede dankzij mijn zorgzame en lieve man kan ik met een gerust hart gaan en gaat hij vol overgave de toko draaien. Wat hou ik toch van hem! ♥ Hij is ook diegene die me al heel lang heeft gestimuleerd om dit te gaan doen.

Zondagmorgen gaat het dus gebeuren. Met de hele familie vroeg uit de veren om mij weg te brengen. Voor het eerst zo lang. Normaal mis ik ze eigenlijk nooit als ik even weg ben van huis. Maar ik merk dat ik ze nu al een beetje mis. Mooi! Ik besef dat ik iets heel bijzonders en dierbaars in huis heb! Wij horen bij elkaar! ♥

Bedankt voor het lezen.

Liefs, Cindy