Levensenergie laten stromen.

Geschreven door 11 oktober, 2017november 19th, 2020Blog

Voluit leven was de titel van mijn vorige blog. Ik gaf mezelf de toestemming om dit te gaan doen. Inmiddels zijn we alweer verschillende weken verder. Maar ook verschillende ervaringen, stappen en inzichten.

Als je mij op instagram volgt zag je naast de foto’s ook thema’s en inzichten voorbij komen in de afgelopen weken. De behandeling die ik vandaag had bij de osteophaat is een mooie aanleiding om mijn ervaringen weer te delen met jou. Het is een mooie toevoeging bij alle ervaringen van de afgelopen weken. En het maakt alles duidelijk en tot een geheel.

Voluit leven gaf ik meteen betekenis door te starten met mijn massagecursus intuïtief  masseren. Hier werd en wordt ik blij van. Dit was en is mijn droom! En de start van iets heel bijzonders… Een beetje onzeker startte ik hier mee. Ik wil me graag zeker voelen en veel weten. Vanuit mijn hoofd beredeneren. Gelukkig gaat deze cursus stapje voor stapje. En dit samen met veel oefenen maakt me zekerder en weet ik dat ik hier erg blij van wordt! Er verschijnt regelmatig een glimlach op mijn gezicht tijdens het masseren. Ook zet ik vanaf het begin concrete stappen om te oefenen. Ik nodig(de) personen uit die aangaven een keer proefpersoon te willen zijn of gewoon interesse toonden. En plan(de) deze meteen in. Waardoor ik de komende weken genoeg kan oefenen! En dit helpt me zeker bij het blijven doorzetten om deze weg te blijven volgen.

Het traject is veel meer dan alleen de cursus volgen en oefenen. Mijn weekplanning veranderd hier ook door. Er komt meer bij en het tempo gaat omhoog. Minimaal twee massages van dik een uur inplannen, en de cursusavond waarvan ik pas rond half 12 moe en voldaan van thuis kom. En dat is even wennen kan ik je vertellen. Het is dus belangrijk om me hier bewust van te zijn. Niet te veel late en intensieve dingen hier omheen plannen. Want dit heeft momenteel prioriteit. Mezelf hiervoor letterlijk en figuurlijk ruimte geven is essentieel.

Als ik iets nieuws ga doen en hierover enthousiast ben, raak ik nog vaak overprikkeld. Soms vergeet ik gewoon dat ik nog steeds een (hoog)gevoelig persoon ben. En besef ik dit pas in een later stadium. De eerste weken van de cursus was ik ontzettend moe. Het demotiveerde me niet om door te gaan, maar fijn was anders. Nu weet ik dat er verschillende redenen zijn voor deze vermoeidheid:

  • de verandering van het seizoen;
  • indrukken en inspanningen van mijn massagecursus;
  • het weglekken en het niet vast kunnen houden van mijn energie;
  • een blessure: een ontstoken pees als gevolg van overbelasting.

Dus af en toe bewust tijd nemen om weer tot mezelf te komen was en is niet verkeerd. En dan bedoel ik zeker ook de rust in mijn hoofd! Net als nu. Na een intensieve behandeling bij de osteophaat sta ik mezelf toe om lekker op de bank te zitten om tot rust te komen, de indrukken te verwerken en lekker te schrijven. Om vanavond weer naar de cursus te gaan.

Om jezelf energiek te voelen en voluit te kunnen leven heb je energie nodig: levensenergie. In de yogalessen kwam dit al aan bod en hoort zeker bij mijn missie: voluit leven. En toch is deze energie nog op een te laag niveau, en wil ik deze graag laten stromen en omhoog brengen. Zodat ik mijn missie eenvoudiger kan volbrengen en nog meer ontspannen kan genieten.

Maar hoe breng je jouw levensenergie omhoog en laat je deze stromen? Dat is voor iedereen verschillend. En ik kan je alleen maar vertellen wat op dit moment voor mij werkt:

  • Het inzicht is al heel belangrijk. Dat je verandering wil in hoe je energieniveau is, en stroomt. En jezelf toestemming geven om het te laten stromen.
  • In beweging blijven door yoga en wandelen. En door lekker in de natuur te zijn. En wat meer yin oefeningen te doen, en oefeningen waar je energie van gaat stromen. Zeker als je jezelf moe voelt en wat energie kan gebruiken.
  • Jezelf beschermen voor het weglekken van energie en dit bewust bij jezelf houden. Zeker als je met anderen in contact bent. (In mijn geval via het masseren) Zelf gebruik ik momenteel de oliën en sprays van de groene linde. In overleg heb ik een paar producten uitgekozen die mij hier bij helpen. En voor mij voelt het goed. Dus blijf ik hier voorlopig nog even mee door gaan. Wellicht is het interessant voor je om eens op de site te kijken.
  • Doen wat je leuk vindt. En dat zal je misschien niet meteen energie opleveren. Maar als je diep van binnen weet en voelt dat het is wat je echt graag wil, ga dan door! Ook al ben je moe en heb je nog niet genoeg vertrouwen en ga je twijfelen. Pas je planning (tijdelijk) aan en weet dat je waarschijnlijk nog even moet wennen. Geef jezelf de tijd en gun jezelf die tijd. Volg je hart!
  • Soms is er een blokkade waardoor jouw energie niet goed kan blijven stromen. Dit kan psychisch of gewoon lichamelijk zijn. Om dit te laten stromen doe ik yoga, maar ga ik ook regelmatig naar de kinesioloog of ostephaat. En dat voelt voor mij goed.

Stap voor stap leer ik dus om (weer) voluit te leven. En geef ik mezelf toestemming om mijn levensenergie te laten stromen. En dat voelt goed! Het accepteren dat het soms minder (gemakkelijk) gaat, je even wat bij moet stellen en dat alles om balans draait is hierbij essentieel. En iets wat ik nu (weer) kan. Het leven is nou eenmaal geen rechte lijn. Maar een golvende beweging. En als je mee deinst met deze golven kom je heel ver!

Omarm jezelf en kijk naar jezelf, houdt van jezelf. Jij bent en blijft uniek! Met jouw wensen, bouw, behoeften, eigenschappen, waarden en normen en nog veel meer. Stop met vergelijken en (jaloers) naar een ander te kijken. Je doet jezelf er echt een plezier mee!

Er wordt zoveel gezegd en gedeeld, je krijgt vaak veel tips of leest (zelfhulp)boeken. Neem deze informatie mee, maar vertrouw op jouw eigen waarheid. Want daar zit jouw kracht.

Heel veel liefs voor jou ♥