Jij (en ik) kunnen kiezen…

Geschreven door 23 november, 2015november 19th, 2020Blog

Afgelopen maand heb ik genoeg inspiratie gehad om te bloggen. En toch nu pas een blog? Ik koos voor mezelf. Om dingen te laten zijn en te landen. Om mijn basis te versterken. En meer mezelf te mogen zijn. En keuzes te maken die goed zijn voor mij. Met resultaat!

Ik las het lijstje van mijn vorige blog nog even door. En besefte daarmee ook dat ik de afgelopen maanden intensief met de thema’s en steekwoorden heb gewerkt. Bewust, maar zeker ook onbewust. Daar heb ik zelf voor gekozen. Zo heb ik intenties uitgesproken tijdens mijn yogalessen. Begin ik elke morgen met uit te spreken waar ik dankbaar voor ben, en wat mijn intenties zijn voor die dag. Vaak heb ik moeite om nieuwe gewoontes vol te houden. Hier heb ik helemaal geen moeite mee. Bewust zijn van je keuzes en uitspreken wat je graag wilt ontvangen. Dat is zo bijzonder.

Door aan de slag te gaan, of eigenlijk levenslessen te leren wordt je ook op de proef gesteld … Er wordt losgelaten en ge-detoxed. Als je veel vraagt krijg je meestal veel. (En dat doe ik vaak.) Waarop lichaam en geest reageren. Dan wordt er veel van je gevraagd. Gelukkig kan ik daar steeds beter mee om gaan. Om dat het er mag zijn, en ik er op kan vertrouwen dat het oké is. Hulplijnen zijn dan heel fijn. Ik maak onder andere dankbaar gebruik van de yogalessen (ook thuis), de osteophaat, lees verschillende blogs en heb een man die achter me staat.

Als er weer een periode voorbij is, en ik weer meer mezelf kan en mag zijn, kan ik alleen maar tevreden terug kijken. En wordt het mij nog duidelijker dat ik diegene ben die kan kiezen. Door meer mezelf te zijn, en steeds met mezelf in verbinding te blijven staan. Te denken en dingen te doen vanuit mijn hart en deze te blijven openen.

Wij zijn het allemaal waard om ons licht te laten schijnen. Daar is het NU de tijd voor. Elke dag is een zegening. Zeker als je gezond bent. Soms heb je situaties om je heen nodig om dit te beseffen.

Doreen Virtue had een mooie boodschap: “Don’t let anyone dull your sparkle!” De omstandigheden veranderen, of zijn soms niet hoe jij ze graag ziet. Er is echter geen enkele reden om jouw licht te (laten) dimmen.

Ik vond ook een passende tekst:

You have a choice each and every single day.

  • I choose to feel blessed
  • I choose to feel grateful
  • I choose to be exited
  • I choose to be thankful
  • I choose to be happy

Deze had ik al vaker gezien en geloofde er niet echt in. En bewonderde mensen die dit wel deden. Nu ik meer mezelf mag zijn, en achter me heb gelaten wat niet (meer) past begrijp ik dat je hier wel voor kunt kiezen. Dat vergt oefening maar geeft al snel resultaat. Ik geloof dat de keuzes die ik afgelopen maanden heb gemaakt, het gemakkelijker maken om hiervoor te kiezen.

Het is begonnen met mijn dankbaarheid te uiten. Door er elke dag voor het slapen gaan drie op te schrijven. En later ben ik begonnen om mijn dankbaarheid uit te spreken voor ik opsta. Dit kun jij ook! Kleine moeite, groot effect. Er zijn veel artikelen over geschreven, en onderzoeken naar gedaan. Voordelen zijn er genoeg. Verdiep jezelf er in, en maak het je eigen. Dat gaat je vast lukken, en veel opleveren!

Ik ben dankbaar voor het feit dat je nu mijn blog leest. En de moeite hebt genomen om daar tijd voor te pakken. Dit motiveert mij om verder te gaan. En daar wordt ik een gelukkig mens van,