Jezelf neerzetten. Durf jij?

Geschreven door 12 februari, 2016november 19th, 2020Blog

Inmiddels staat mijn vernieuwde website alweer een week online. Ik heb genoten van alle lieve en hartverwarmende reacties! En ben zelf heel trots en tevreden met het uiteindelijke resultaat! Overzichtelijk en fris. Precies zoals ik het voor ogen had.

En dan is hij online… Voor mij een project waar ik een aantal maanden mee bezig ben geweest. Plezier, onzekerheid, durven vragen en mezelf neerzetten kwamen allemaal voorbij. En dan is het de kunst, om hierna door te gaan. Om door te pakken en mijn plannen stap voor stap uit te gaan voeren. Meer blogs schrijven, weer massages gaan geven en wellicht langzaam aan mijn kennis persoonlijk te gaan delen.

Het afronden en uitvoeren van iets waar ik blij van word, brengt vaak nog wat onbalans met zich mee. Blijheid en voldoening komen écht binnen, en aan de andere kant ervaar ik dit fysiek nog steeds als stress. Angst, vermoeidheid, kwetsbaarheid en imperfectie komen dan weer om de hoek kijken. Waardoor, voor mijn gevoel, een blokkade wordt opgeworpen op de mooie route die ik aan het bewandelen ben. De route die ik neem vanuit mijn hart en mijn intuïtie. Om wat ik diep van binnen het liefste zou willen doen, uit te gaan voeren.

Tijd om hulptroepen in te schakelen. Om mezelf neer te durven zetten, om kwetsbaar en imperfect te mogen zijn van mezelf. Om de moed te hebben om angst te voelen. Maar ook te durven falen en eens niet voor de veilige zekerheid te gaan. En als het eens allemaal wat veel is, zonder schuldgevoel even een stapje terug te doen. En vervolgens weer de draad op te pakken. Ik las de blog van Xandra van Hooff van Gavemensen: Wat nou “get over yourself”. Er is veel meer aan te doen! Het artikel raakte me. Get over yourself is iets wat bij mij niet werkt. Er is inderdaad meer te doen bij onzekerheid en het gevoel niet goed genoeg te zijn. Ze haalt de volgende onderwerpen aan:

  • Waar hecht je waarde aan?
  • Wat gebeurt er binnenin je?
  • Waar ligt je focus?
  • Naar welk gedrag neig je?

Interessant! En mooie handvatten. Het is nu écht tijd om te gaan doen. Deze keer met behulp van anderen om mezelf op een praktische manier aan het werk te zetten. En buiten mijn comfortzone te gaan en te durven vragen. Om écht verder te komen.

En jij? Volg jij jouw route? Heb jij het gevoel goed genoeg te zijn? Benut jij jouw capaciteiten? Doe jij wat jij leuk vindt? Heb jij genoeg vertrouwen? Heb je handvatten nodig om verder te komen en te gaan? Natuurlijk heb ik al wat tips op mijn site staan. Wil jij weten welke vaardigheden ik wil leren om mezelf nog meer neer te zetten, en wat ik  hiervoor ga doen? Neem dan contact met mij op. Dan kan ik je er meer over vertellen. En wellicht kunnen we samen op avontuur gaan!

Een mooie afsluiter is een quote die ik deze week tegen kwam, een mooie reminder.

Eventually all things fall into place.

Until then. Laugh at the confusion.

Live for the moment.

And know everything happens for a reason.