Hoe was jouw jaar?

Geschreven door 19 december, 2016november 19th, 2020Blog

En “ineens” is het over: de laatste weken van 2016 zijn begonnen. Nog een kleine week voor de feestdagen, en nog een paar dagen en dan is het alweer de kortste dag van het jaar. De tijd gaat zeker snel. Afgelopen jaren maakte ik elke december de blog “make it a December to remember”. Dit jaar doe ik het anders, want eigenlijk hoef je niet alleen de leuke dingen van de maand december te herinneren. Maar van elke willekeurige dag van het jaar. Natuurlijk is December extra feestelijk en kijk je vaak terug op het afgelopen jaar. Maak daar vooral iets leuks en positiefs van!

Inmiddels ben ik alweer ruim een maand terug uit Portugal. En in die maand ben ik vooral terug gegaan naar de basis. Wat weet ik (al), wat wil ik (niet meer). Ik kan je vertellen dat het niet altijd gemakkelijk ging. In korte tijd werk “mijn ui” verder afgepeld. En kwam ik nog dichter bij mezelf. Ik kan er gewoon niet meer omheen: met heel mijn lijf maakte ik de bewuste keuze om anders in het leven te gaan staan. Ik wil stoppen met mezelf achter allerlei dingen te verschuilen, en continue stress te voelen en te ervaren. En vooral positief en met vertrouwen in het leven staan!

De keuze om om te leren gaan met stress was nieuw voor me. Het is veelomvattend en de leidraad voor veel dingen. Speciaal hiervoor maakte ik een paar afspraken. De eerste was bij mijn vertrouwde ostheopaat. Het was een “zachte” behandeling waarbij bijna alleen mijn hoofd werd behandeld. Maar met een enorme uitwerking en resultaat. De stressoren werden aangepakt deze keer. Wat een uitwerking heeft dat op je lijf! Ik had een paar dagen nodig om alles uit te laten werken. Dus even heel rustig aan gedaan. Maar het voelde goed. Het was echt loslaten.

De tweede afspraak was bij de kinesioloog. Hier was ik ook al eens geweest, maar dat was al heel wat jaren terug. Ik heb daar zelf de workshop stress release mogen volgen. En de resultaten waren verbluffend. Dit wilde ik op dit moment voor mezelf! Ook hier werd de ui flink afgepeld, en werd ik geconfronteerd met de feiten en het verschil tussen leven vanuit je hart en vanuit je hoofd. Het was een mooie ervaring met feedback waar ik iets mee kon en kan. Het gaf me duidelijkheid en inzicht. Deze week ga ik nog een keer om het af te maken. Mijn vertrouwen groeit!

Voor mij is deze wending positief! Al gaan er soms wat strubbelingen en moeilijke momenten aan vooraf. Ik zet door, en de veranderingen zullen vanzelf merkbaar zijn. Mezelf bewust blijven van mijn keuzes, in mijn kracht blijven staan en in mezelf blijven geloven is hierbij belangrijk.

Het jij ook dingen die je graag wil veranderen? Of zit jij momenteel in een fase van verandering? Mooi! Jij bent goed bezig! Jij kunt het! Knap dat jij deze beslissing durfde te nemen! En als je nog iets wil gaan veranderen, is dit al een mooie stap. Luister goed naar jezelf, wat heb JIJ hiervoor nodig? Maak het klein en volg jouw pad. Iedereen heeft een eigen behoefte. Ik wens je hierbij veel succes! ♥

De laatste maand heb ik mezelf ontdaan van allerlei informatie, onder andere van social media. Persoonlijk verloor ik hiermee de focus en raakte ik verder weg van mezelf. Maar via social media (in dit geval instagram) kwam ik in aanraking met personen die dicht bij mij en mijn interesses en ervaringen pasten. Uit deze posts haal ik positiviteit, h(e)rkenning en vertrouwen. De gemeenschappelijke deler hierin is veelal een burnout. Voor mij een enorme motivatie om dit eindelijk eens een plek te gaan geven en verder te gaan. En leren van mijn ervaringen.

2016 Was niet altijd even gemakkelijk. Maar zeker een jaar waarop ik trots ben! Ik heb veel leuke dingen mogen meemaken, ervaren en kunnen zien. Zoals:

 •  de trouwdag van mijn zus;
 • een stedentrip naar Wenen;
 • de fijne en bijzondere yogalessen;
 • het ontmoeten van nieuwe mensen;
 • fijne vriendschappen;
 • het mogen organiseren van verschillende leuke activiteiten;
 • dankbaarheid voor heel veel dingen waaronder een goede gezondheid;
 • de vakanties met ons gezin;
 • alleen op reis naar Portugal;
 • de keuze om stress en verwachtingen geen leidraad meer te laten zijn in mijn leven;
 • voor het eerst surprise met ons gezin;
 • mooie films gekeken en boeken gelezen;
 • en zo nog heel veel dingen meer!

Jij kunt ook vast wel wat dingen opschrijven waar jij trots op bent. Doe het eens. Kleine dingen tellen ook mee!

Laten we de keuze maken om vol vertrouwen, positiviteit en volledig jezelf te mogen zijn verder te gaan. En op deze manier het jaar af te sluiten, en het nieuwe jaar te beginnen. Het lijkt mij in ieder geval een goede idee!

Ik wil je bedanken voor het lezen van deze blog en wellicht (een van) mijn andere blogs. Het voelt als een voorrecht om dit te mogen doen. Cinergie komt uit mijn hart, zowel de blogs als mijn posts op instagram. Dankbaar ben ik hier dus zeker voor! En het is ontzettend tof en bijzonder om te merken dat steeds meer mensen mijn verhalen willen lezen. En ook feedback willen geven. Nogmaals dank hiervoor!

Ik wens je via deze weg een gezellig, leuk, gezond en posititief 2017! Leef jouw leven, jij bent goed zoals je bent! Fijne feestdagen en heel veel mooie en liefdevolle momenten om te koesteren! ♥

Heel veel liefs,

Cindy