Hoe verdeel jij jouw energie?

Geschreven door 30 maart, 2016november 19th, 2020Blog

Mijn blog van de vorige keer ging over een, voor mij, belangrijk inzicht: van overleven naar leven. Nu zijn we alweer twee weken verder en inmiddels heb ik wer de rust gevonden om te schrijven, en nog belangrijker, om weer dichter bij mezelf te zijn.

Na het inzicht was ik klaar voor het yogaweekend waar ik in eerste instantie tegenop zag. Ik wilde eigenlijk niet zoveel mensen om me heen, en zo intensief bezig zijn. (Natuurlijk speelde mijn ervaring van de eerste keer mee). Naar een paar uur introductie op vrijdag, gingen de zaterdag en de zondag als vanzelf. Natuurlijk was het hard werken. Maar wat een verandering sinds de vorige keer! Ik nam het compliment van “the teacher” in ontvangst: “Zo hard gegroeid in zo’n korte tijd!” Wow. Het was een mooi, leerzaam en bijzonder weekend. Met weer veel bruikbare info, lekker eten, lieve mensen en hard werken. En met waardevolle lessen en inzichten keerde ik weer huiswaarts.

Achteraf gezien was het die week ook een volle week. Met als gevolg overprikkeld en vermoeid. Van hoog naar lager, en uiteindelijk laag in mijn energie. Nog niet helemaal in balans dus. Voor mijn gevoel hield ik er wel rekening mee. Genoeg tijd voor mezelf tussendoor, en het besef dat zo’n weekend veel impact kan hebben. En toch trap ik er soms weer in… Me energiek voelen, vertrouwen krijgen en daarna van alles gaan doen. Maar nog belangrijker van alles willen. De toekomst komt dan beter in zicht. En ben dan ook vaak bezig wat ik, naast het bloggen, kan doen met mijn kennis en ervaring. En op een plezierige manier personen kan verbinden (ook met zichzelf), en mijn kennis te delen. En dat ik die puzzel nog niet helemaal maal kan leggen voor mijn gevoel, geeft zeker wat frustratie en angst gevoelens, en veel vragen. Wat ook sabotagegedrag kan zijn om in een veilige modus te blijven, op bekend terrein. Hier ligt dus een belangrijk deel van het in balans houden van (mijn) energie. Stap voor stap gaan, en er op vertrouwen dat alles op zijn plek valt op een voor jou juist moment.

Om nog even terug te komen op die drukke week. Geoefende yogi’s waren die week ook erg moe. Het was volle maan (waar ik vaak van alles merk), en er zat een kinderfeestje aan te komen. Mijn oudste zoon werd 12. Dus dat leefde ook in ons gezin, en persoonlijk vind ik 12 ook heel bijzonder. Weer een overstap naar een nieuwe fase. Daarnaast deed ik uit nieuwsgierigheid mee aan de lente detox van vegadutchie. Waar wellicht ook wat mee los kwam, maar wat me veel leuke inzichten en nieuwe recepten opleverde!

Aan het einde van de week kwam de ontlading. Alles kwam er uit. Op dat moment niet leuk, maar blijkbaar wel nodig. Na zo’n ontlading is er altijd weer ruimte om dichter bij mezelf te komen met meer liefde, respect en helderheid. En telkens trek ik de conclusie: het is goed zoals het is. En dan ga ik weer verder in het NU.

De balans komt er steeds meer, dat voel ik en daar vertrouw ik op. Door elke dag liefde te ervaren, te helen, dankbaarheid te uiten en te vertrouwen. Telkens weer. Om zo mijn hart te (blijven) openen, en verder te groeien en te bloeien.

En de verjaardag? Dat was een leuke dag. Met een echte jarige jop. Veel vrienden en bekenden, gezelligheid, lekker eten en niet te vergeten in balans. Voldaan konden we samen de dag afsluiten! De dag erna opgeruimd, een fijne wandeling gemaakt en verder heerlijk thuis gebleven. Even opladen en verwerken op een hele fijne manier. Inmiddels heb ik afgelopen weekend ook het festival paaspop bezocht. En ook hier heb ik van kunnen genieten. Samen met een vriendin van de muziek en alles wat er nog meer te doen is. Heerlijk. Er waren veel indrukken en natuurlijk veel (te veel) prikkels. Ik heb goede balans in gevonden om dit allemaal te verwerken. Ik stond mezelf de afgelopen dagen toe om naar mezelf te luisteren wat ik nodig had. En even niet gekeken aan welke verwachtingen ik “moest voldoen”. Gezin, huishouden etc. En ondanks de vermoeidheid heb ik heerlijke paasdagen gehad!

Lukt het jou om een goede balans in het leven te vinden? Ik ben benieuwd hoe jij hier mee omgaat. Ik zou graag wat van je horen.

Tof dat je mijn blog hebt gelezen en er de tijd voor nam.

Liefs,

Cindy van de Laarschot- van de Valk