December: balans opmaken en richting bepalen.

Geschreven door 18 december, 2017november 19th, 2020Blog

We zijn alweer halverwege december, de laatste maand van het jaar. Over een paar weken is 2017 history en beginnen we weer aan een nieuw jaar. Vond jij het ook zo snel gaan? Ik in ieder geval wel. Tijd om er even bij stil te staan…

December is de laatste maand van het jaar. Een behoorlijk drukke maand vind ik zelf. Natuurlijk met alle feestdagen, maar daarnaast ook een intensieve maand. Met name op mentaal gebied, in ieder geval voor mij. En waarschijnlijk voor meer gevoelige personen. Het is een maand waarin de dagen korter en donkerder zijn. En het weer ook anders is. De tijd om naar binnen te keren, en als je niet oplet neemt de monkey mind vaak de regie over en lijkt het wel een Apenheul in je hoofd. Ja als je die apen een vinger geeft pakken ze je hele hand.

Tussen alle normale dagelijkse dingen en feestdagen in deze maand, is het ook een tijd om naar het afgelopen jaar te kijken, en de balans op te maken en een richting te bepalen voor het nieuwe jaar. Ik merk bij mezelf dat dat momenteel speelt En omdat ik daar nog niet bewust de tijd voor heb gepakt slingert het nog door mijn hoofd, net als heel veel andere dingen. Tijd om het van me af te schrijven, en in ieder geval op korte termijn voor mezelf de (in)richting voor 2018 bepalen. Heb jij eigenlijk al bewust stil gestaan bij het afgelopen jaar, en heb je al nieuwe plannen gemaakt?

Het afgelopen jaar heb ik weer met plezier mijn blogs geschreven. Altijd fijn en leuk om te doen. En wat blijft het bijzonder dat deze worden gelezen en worden gewaardeerd. Ik heb alleen besloten om hier voorlopig mee te stoppen. Voor mijn gevoel ben ik op het punt aangekomen om op een andere manier te delen en te verbinden. Namelijk door te masseren. En omdat de opleiding en het oefenen best intensief zijn wil ik mezelf hier op focussen. Er komt veel bij kijken. Naast het volgen van de cursus en het oefenen, is het belangrijk om een fijne massageruimte te creëren. Maar ook massages in te plannen, en dus mijn week bewuster in gaan delen zonder mezelf hierin te verliezen. Het is allemaal even veel nu. Het vervolg van de cursus heb ik afgerond. Wat ook wil zeggen dat ik een hele gereedschapskist met nieuwe grepen heb geleerd. En hiervoor heb ik tijd nodig om te leren hoe ik dit gereedschap kan gaan gebruiken, en mezelf eigen kan maken. Belangrijk is om mezelf hier de tijd voor te geven. Het hebben van een nieuw logo etc. is dan nog even minder belangrijk.

Met mezelf heb ik afgesproken om even te ont-prikkelen. Dat wil zeggen bewust mijn aandacht focussen op mezelf. Wat heb ik nodig om mezelf energiek te voelen. En waardoor kom ik weer meer bewust in mijn lichaam en uit mijn hoofd. De komende weken pak ik hier de tijd voor zodat ik met een opgeruimd hoofd en met frisse energie verder kan gaan in het nieuwe jaar. En met veel plezier mijn nieuwe passie kan uitvoeren en uitbouwen.

Voor het mooie uitzicht zul je eerst de berg op moeten. Stap voor stap wetende dat die inspanning loont en uiteindelijk zal worden beloond met het mooie uitzicht. Heb jij deze weken ook ruimte nodig om de balans op te maken en jouw richting te bepalen? En doe je dit ook? Wellicht heb je nog een zetje nodig. Een ding is zeker. Een opgeruimd hoofd geeft rust en overzicht. Dus ga lekker de natuur in, doe een een (mid)dag even helemaal niks. Ruim fysiek op, mediteer, ga naar de sauna of doe yoga oefeningen. Doe wat bij jouw past om het jaar fijn af te sluiten en lekker verder te gaan in het nieuwe jaar!

En vergeet niet de dingen voor jezelf te benoemen die goed zijn gegaan. Groot, maar zeker ook klein. Daar mag je trots op zijn! En neem dit gevoel mee het nieuwe jaar in. Snoer de (vaak negatieve) monkey de mond en creëer je eigen positieve waarheid. En deze zit in je hart. Als je hier naar kunt (gaan) luisteren zal het je veel brengen. Dit gaat je vast lukken!

En ik? Ik ben vooral trots op mezelf. Vorig jaar rond deze tijd was ik net terug uit Portugal. De reis die voor mij het verschil maakte. Het besef en de keuze om het anders te moeten gaan doen. Vanaf de bodem weer opbouwen en mijn leven anders in te gaan delen. Alle inspanningen en geduld beginnen eindelijk vruchten af te werpen. En wat voelt dat goed! Waar ik eerst obstakels uit de weg ging, ga ik ze nu aan. Het kost soms inderdaad wat kruim en energie. En het voelt soms eng. Maar ik krijg er zoveel moois voor terug. Om dit te accepteren maakt het zoveel fijner! Eerst koos ik meer voor veiligheid en bleef ik mijn comfortzone. Ook al was dit niet wat ik wilde, en kreeg ik er weinig positiefs voor terug. Maar times are changing!

En jij? Durf jij in te zien wat anders zou kunnen? Of wat je anders zou willen? En durf jij de stap te zetten om de beren op de weg een plekje in het bos te geven? Om zo jouw levensenergie te laten stromen en voluit te leven. Ik hoop van wel, want buiten je comfortzone is where the magic is.

Ik wens je een mooi nieuw jaar! Dat je mag zijn wie je bent. En dat je in goede gezondheid kunt genieten van de mooie dingen die het leven te bieden heeft.

Fijne feestdagen, een mooie afsluiting van 2017 en een goed begin van 2018! En wie weet mag ik je het komende jaar begroeten in mijn massagepraktijk.

Een warme groet,

Cindy