De weg van pauze naar play.

Geschreven door 17 april, 2018november 19th, 2020Blog

Ik begin er steeds meer in te komen, het leven van mijn leven. De lessen blijven maar komen. Alleen merk ik nu dat het niet alleen de theorie en het besef is. Maar ook het bewust ervaren en voelen in de praktijk. De lessen en emoties komen écht binnen en geven me vertrouwen. En laten mijn lijf meer zakken naar de aarde. De jas van mijn leven past me steeds beter. Ik begin mezelf er steeds meer ontspannen en op mijn gemak bij te voelen. En ervaar met dankbaarheid mijn leven, mogelijkheden, gezondheid en dierbaren om mij heen.

Met het pauzeren van mijn massage heb ik inmiddels ook echt vrede. De druk is er af en ik maak het minder groot voor mezelf. En de pauze zie ik als een groot compliment voor mezelf . Ik respecteer de ruimte die ik nodig heb om de basis en bescherming nog meer te ankeren. Om vervolgens op een meer ontspannen manier vanuit mezelf te kunnen geven. Zonder mezelf van buiten naar binnen aan te passen, en zonder te veel te (willen) geven. Alleen dan kan ik verder, en mijn dromen uit laten komen.

Hoe gaat het op dit moment verder? Mijn week krijgt steeds meer structuur en invulling. Ik voel me sterker, ben meer aanwezig in het moment, heb een betere focus en ga steeds meer mee in de flow van mijn zijn. Heb ik even wat minder energie, dan doe ik het bewust wat rustiger aan. En soms slaat de twijfel dan wel eens toe. Dan ga ik bijvoorbeeld meer snaaien en ben ik minder in beweging. En zit er weer een hele delegatie van de Apenheul in mijn hoofd. Maar dit waait dan weer over. Vaak heeft dit met de hormonen te maken.

Ik vind het vooral fijn om mezelf weer sterker en fitter te mogen voelen. En ga ik binnenkort weer hardlopen. Gewoon omdat ik het leuk vind en mezelf die beweging en vrijheid gun. Niet omdat het moet. En natuurlijk rollen we de lente in. Het seizoen om wat meer in beweging te zijn en meer energie te voelen. Alles groeit en bloeit, en het gelukshormoon wordt gevoed. Heerlijk vind ik dat!

En toch wordt ik soms weer wat onrustig. Bang dat ik mijn gestelde doelen niet ga halen. Dat mijn massagetraject een vergissing was. Dat het toch een keuze was vanuit mijn hoofd, maar niet vanuit mijn hart. Dat de keuze was gemaakt om mezelf te laten zien en te bewijzen dat ik zelf ook iets kan. Onzin natuurlijk! Mijn hart maakte een sprongetje bij het maken van de keuze. Wellicht had ik gewoon nog wat te leren. En door goed voor mezelf te zorgen kan ik er ook voor een ander zijn zonder mezelf te verliezen. En dat is heel belangrijk.

Met het schrijven van deze blog ben ik eind maart begonnen, en uiteindelijk schrijf ik hem vandaag af. Met mijn schriftje bij het vuur. Op een heerlijk warme lenteavond halverwege in april. En inmiddels kan ik weer wat meer vertellen over mijn vorderingen. De eerste hardlooplessen zitten er inmiddels alweer op en ik vind het fijn. Het hardlopen gaat ook veel meer in een flow. Het gaan en terugkomen is veel meer ontspannen . Ik ga gewoon wanneer ik zin heb, zonder echt ergens rekening mee te houden. Zoals: “Is het een goede tijd om te gaan?” of “Wordt het niet te veel?” En dat is zoveel fijner!

En de massages? Die heb ik sinds eind januari niet meer gegeven. Wel heb ik hiervoor wel een paar keer actie ondernomen, maar het daadwerkelijk plannen is nog niet gelukt. Wat ik wel heb gedaan is een workshop door laten gaan. Voor de rest van de workshops had ik mezelf afgemeld. Een mooie manier om weer het gevoel te krijgen, en mezelf onder te dompelen in de massagewereld zonder mezelf hierin te verliezen.

Ik ben erg benieuwd hoe ik het deze keer ga ervaren met de kennis die ik de afgelopen maanden hiervoor heb opgedaan. Eigenlijk vind ik het best wel spannend. Ga ik het leuk vinden? Kan ik het lekker bij mezelf houden? Kan ik in ontspanning geven en ontvangen?

Dat ga ik allemaal ervaren. Ik ga er een leuke dag van maken, en er van genieten. En ervaar alles vanuit mezelf en vooral voor mezelf. Zonder mezelf aan te passen aan de invloeden van buiten af. En zonder mezelf af te vragen wat anderen van me denken, of ik het goed doe, of ik het wel kan en al die andere onzin.

Natuurlijk hou ik je op de hoogte hoe de massagedag is verlopen. Je hoort snel weer van me!

Liefs,

Cindy