Cinergie: “The making off”

Geschreven door 24 december, 2013november 19th, 2020Blog

Cinergie heeft vorm gekregen. De site, facebook en pinterest kunnen worden gevuld. Maar hoe is het eigenlijk tot stand gekomen?
Na lang borrelen (niet letterlijk) werd voor mij duidelijk wat ik wilde gaan doen. Het bundelen en delen van mijn ideeën. Een blog was voor mij eigenlijk vanzelfsprekend. Al heb ik wel even gedacht moet ik, net als vele anderen, dit ook nog eens gaan doen. Ja dus.

En dan heb je een idee. De uitvoering is bij mij meestal de grootste uitdaging. Allerlei obstakels komen voor de dag. Hoe moet dit? Waar moet ik beginnen? Wie kan mij helpen? Hoe krijg ik het zoals ik het in mijn hoofd heb? Het lukt niet. Ik maak het veel te groot. Ik geef het op etc. Dat ik vaak het grote geheel verlies en op detailniveau verder werk, is dan ook niet echt handig. En toch heb ik uiteindelijk alle beren op de weg het bos ingestuurd. En is het gelukt! Natuurlijk zijn er nog allerlei verbeteringen mogelijk en is niet alles helemaal naar mijn zin. Maar ik ben zeker trots: I did it!

Ik ben begonnen mijn gedachten op te schrijven, heb indelingen gemaakt en verwoord hoe ik het voor me zag. Vaak lekker aan de keukentafel met een bakje thee, en veelal ook lekker in het zonnetje. Dit was leuk en smaakte naar meer. Met behulp van dwise heb ik de site gebouwd. Als leek had ik vele vragen en het heeft me ook veel kruim gekost. Ik ben nou eenmaal geen kenner op dit gebied. Dus veel uitproberen, en eerlijk is eerlijk ook veel frustraties. Maar ook dit is gelukt.

Een logo moest er natuurlijk ook komen. Met als thema Bijzonder*Mooi*Samengebracht. Hierover heb ik verschillende keren met Bianca van der Linde gebrainstormd. Die overigens hele mooie dingen maakt! We hebben kleuren aangepast, weer wat veranderd. En uiteindelijk is er een gaaf, duidelijk en fris logo uitgekomen. (Nogmaals bedankt Bianca!) Het vullen van de site, met name de blog begint ook steeds leuker te worden. De structuur is beter zichtbaar en de handigheid om dit te doen groeit.

Cinergie: voor mij een echte uitdaging in het einde van 2013. Dit was mijn ding. Het is tijd om uit de veilige modus te stappen en lekker te doen! Hello 2014!