Kruidenstempelmassage voor kinderen

Geschreven door 10 januari, 2014november 19th, 2020Blog

Vorige maand heb ik het certificaat mogen ontvangen voor kinderkruidenstempel massage.

Aan het einde van 2013 zijn er (weer eens) wat puzzelstukjes op hun plaats gevallen. Zo ben ik in aanraking gekomen met ayurvedische kruidenstempelmassages. Ik heb het zelf een paar keer mogen ervaren, en ik vond het geweldig! Heerlijk ontspannen met de warmte van de kruidenstempels gevolgd door een massage. Die een diepe reinigende werking geeft. En ik was nieuwsgierig geworden…

Met de wetenschap dat hier geen ingewikkelde theorieën achter zitten, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mezelf ingeschreven voor een workshop. Mocht ik het niks vinden, dan kon ik het nog altijd op mijn kinderen blijven toepassen…

Afgelopen december heb ik de workshop gedaan. En ik was om! Ik vond het super leuk om te doen. Heerlijk om iemand een ontspannen moment te kunnen geven, zonder daar al te veel voor na te hoeven denken. Gewoon lekker doen. En hoe leuk is het dan om complimenten te krijgen. Ik heb het wel even laten bezinken. Maar uiteindelijk heb ik de benodigde spullen aangeschaft, om allereerst vooral veel te oefenen. Verschillende proefpersonen hebben zich al gemeld. (Het oefenen kan ook op volwassenen) Dus nu “moet” ik wel. Eerlijk is eerlijk. Ik vind het best wel spannend. En stel stiekem het eerste moment uit. Maar deze maand gaat het er echt van komen!

Een korte beschrijving:
De massage met stempels activeert de stofwisseling van het kind en verbetert de bloedsomloop. Kruidenstempels zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten.

  • De kruiden ontslakken en verzorgen de huid op intensieve wijze.
  • De helende effecten van de warme kruiden dringen tot diep in het onderliggende weefsel door, zelfs tot in de organen.
  • De warmte heeft ook een positieve invloed op de doorbloeding. De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed, en schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden.
  • De aroma’s van de kruiden werken helend en ontspannend.
  • De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het kind tegelijkertijd tot rust.

Een kruidenstempelmassage is ideaal voor kinderen die erg gespannen, moe of opgebrand en lusteloos zijn.